Meny
Velg seksjon Framside
Fogn 4164 Fogn
Telefon: 51 71 46 80 Send e-post til oss
Redaktør: Hilde Folkvord Juul
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Feiring av samisk nasjonaldag

Barnehagen har laget samiske flagg som vi pyntet avdelingen med og lært om symbolene i flagget. Vi har sett på samiske sagn illustrert gjennom tegnefilmer. Joik ble etter hvert populært blant barna. Barna har fått sett og lært om den samiske klesdrakten og lært litt om den samiske kulturen, mat og språk.

Selve nasjonaldagen startet barnehagen og 1-4 klasse samlet . De fikk være sammen og leke før vi gikk i gymsalen og hadde en felles samling der vi startet med samefolkets sang, deretter litt fakta om hvorfor vi feirer samisk nasjonaldag, flagget og klesdrakt. Vi så « Den magiske tiden» som er et eventyr/sagn om reinsdyr. Alle avsluttet med joiken samiid ædnan. 
Etterpå gikk vi ut i skogen der vi hadde satt opp lavo og bålpanne. Det var mulighet for spikkekurs og lassokasting. Bidos og samisk brød ble servert til middag. Barna likte maten kjempegodt. Alle fikk høre 4 samiske sagn- Hvordan myggen slapp ut i verden, reven og kråka, Stalin og kauras og nordlyset. Etterpå var det mer lek, spikking, joik og lassokasting. Tusen takk for en kjempekjekk dag!!

 
Main Image
Bilete 1 av 32