Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Innføringsklassen
Nye 1. trinn 2024-2025
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Foreldrehverdag, nettsted for foreldre
Foreldrehverdag, nettsted .
Solidaritetsaksjon 2021

Nå er det tid for solidaritetsaksjonen, en var våre store begivenheter på Lura skole. Uke 43 er en uke hvor skolen sammen med elever, lærere og foresatte setter søkelys på humanitære kriser og mobiliserer til økt kunnskap, engasjement og økonomisk støtte til valgte prosjekter. 

 

Lura skole har valgt New Chance som sitt prosjekt. New Chance sier de er heldige og de setter stor pris på Lura skole sitt initiativ og engasjement. Det er 3 året vi samler inn penger til New Chance og sykehuset deres i Kongo heter “New Chance Lura skole Hospital” på grunn av pengene som har blitt samlet inn.

Lura skole har og fått “årets ildsjelpris” for sin innsats og sitt engasjement. Lura SFO har og mottatt Ildsjelprisen og de har et eget fadderbarn som heter Sarah Kabume.

I år vil innsamlingen være “jogg for New Chance” onsdag 27.oktober. Alle elever har fått informasjonsskriv og en konvolutt med seg hjem som fungere som startavgift til joggen. 
Det er og mulig å vippse til 12062 - merk betaling Lura skole.

Litt om New Chance og deres arbeid
New Chance er en uavhengig humanitær organisasjon som ble startet av Tommy Rasmussen. Tommy var byggmester og bosatt i Sandnes. Han fikk et ønske om  oppleve noe annet i livet. Han reiste med en organisasjon til Kongo for å hjelpe med deres prosjekter som var å bygge et barnehjem.

Prosjektet her ble ferdig, men Tommy følte seg langt fra ferdig. På turen hadde han blitt kjent med Claude, som opprinnelig selv hadde vært en gategutt. Hans største drøm var å drive sitt eget barnehjem. De ble raskt venner, og sammen fant de ut at de skulle gjøre dette, nemlig å starte sitt eget barnehjem.

De fant et lite hus og begynte umiddelbart å ta inn barn. Noela var det første barnet, og dermed ble stiftelsens navn "Noelas foundation". Tommy reiste så hjem til Norge og arrangerte loppemarked for å samle inn penger. Da han hadde samlet inn nok penger, reiste han til Kongo og kjøpte en tomt. Etterhvert gikk de i gang med bygging av barnehjemmet, designet av Tommy selv. Ett år etter ble styret etablert i Norge, og stiftelsens navn endret til New Chance. Dette var i 2009. New Chance har hele tiden hatt en jevn økning i størrelse både hjemme og i Kongo. Nå har de ansvar for ca 120 barn, hvorav 70 bor på barnehjemmet. De har bygget vannverk, vannrenseanlegg, satt opp internett mast og  "New Chance Kannik School".

Det som begynte som et barnehjem, har blitt så mye mer. For at barna skal ha en fremtid, må de ha muligheter. Barna må ha noe å vokse opp til. Dette ønsker New Chance å gi dem ved å tilby utdanning, legehjelp, elektrisitet, rent vann, skape arbeidsplasser og muligheter for avfallhåndtering i en landsby. 

Og i sommer da vulkanen i Konge våknet til live og sendte barn, voksne, venner og naboer til New Chance på flukt fant New Chance ut at endringen må skje nå. De ser at de må gjøre noe for hele lokalsamfunnet og gi dem fremtidsutsikter. Og ideen om New Chance VIllage ble lansert. 
New Chance fikk raskt støtte til å realisere ideen og er nå i gang med å bygge. Planen er at mødre, gjerne unge og enslige som er i en vanskelig situasjon, vil få tilbud om å flytte inn i landsbyen mot at de tar imot ett eller flere barn, Da vil alle barna få skolegang på skolen og oppfølging på sykehuset. Dette vil og gjøre evakuering lettere og gi barna en tryggere hverdag.

New Chance ønsker Lura skole lykke til med solidaritetsaksjonen 2021