Kokkekamp på 6. trinn
Elevane på 6. trinn gjennomførte i dag kokkekamp i faget Mat & Helse. Oppdraget var å kokkelere fram ein to retters meny på under to timar.
Elevane fekk budsjett på 250 kr. Med budsjettet skulle dei kjøpe inn ingrediensar til to rettar (forrett, hovudrett, dessert). Dei måtte teke hensyn til både samansetting, tid, fordeling av oppgåver og budsjett når dei satt opp planen for kokkekampen.Veka før kokkekampen gjekk elevane gruppevis på butikken og handla inn ingrediensar til rettane dei skulle lage.
Då startskuddet gjekk var det mange kokkar i sving på kjøkkenet. Dommarane fulgte nøye med og vurderte ut frå følgande kriteriar:
Smak, presentasjon, samarbeid, orden, hygiene og utførelse.
Resultatet blei: Stekt loff med egg og bacon, Pasta Cabonara, Nachos, Wok med svinekjøt og grønsakar, Oreo milkshake x2, Ovnstekt banan med sjokolade og krem og heimelaga cookies.
Dommarane var mektig imponert over alle gruppene både når det gjaldt samarbeid, utførelse og resultat. Det var ikkje lett for dei å kåre ein vinnar.